Chutney ze zelených rajčat

Chutney ze zelených rajčat recept

Pokud máte přebytky rajčat, která nestačila dozrát, stojí za zkoušku si připravit chutney ze zelených rajčat.

Ingredience na chutney ze zelených rajčat:
      • 1,5 kg zelených rajčat
      • 200 g jablek
      • 300 g cibule
      • 150 g švestek
      • 180 g cukru
      • 1 lžička hořčičných semínek
      • 1 lžička celého pepře a nového koření
      • 0,1 l 8% octa
      • sůl
Příprava receptu na chutney ze zelených rajčat:
Rajčata omyjeme, jablka oloupeme, rozkrojíme na půlku a odstraníme jádřince. Přidáme oloupanou cibuli a vše umeleme na mlýnku na maso. Směs osolíme a necháme stát přes noc. Švestky namočíme do studené vody a necháme přes noc také stát.

Druhý den slijeme tekutinu z rajčatové směsi a vodu ze švestek. Švestky odpeckujeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům.

Do připravené směsi přidáme cukr, ocet a koření svázané v řídké tkanině a za občasného zamíchání pomalu povaříme, až směs zhoustne. Vařící chutney ze zelených rajčat nalijeme do sklenic, okraje otřeme, připevníme víčka a otočím dnem vzhůru. Skleničky uložíme na temném a chladném místě.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *